Україна — країна з величезною культурною спадщиною, традиціями та власним містичним вайбом. Тож не гаймо часу! Мерщій куштувати рідну кухню!
Забута страва – шарпанина. Її робили з рибної юшки, в яку додавали борошно, яйця, масло та замішували тісто. Потім, запікали. Такий от рибний пиріг, але з більш насиченим смаком.
Ну а запити все це дійство годиться квасом. Квас — це найдавніший український напій. Перша згадка про нього знайдена в документі від 989 року, а значить, пили українці холодний квас ще раніше.
Україна також славиться своїми традиціями та святами.
Коляда. Під час свята українці ходять від хати до хати, виконуючи колядки – спеціальні пісні, що прославляють народження Ісуса Христа.
На Великдень українці готують паски, прикрашають великодні яйця, які називають “писанки”, та освячують їх у церкві. Їх прикрашають різними орнаментами та символами, і кожен регіон України має свої власні традиції оформлення “писанок”.
Івана Купала — архаїчне свято, пов’язане з обрядами та віруваннями. Молодь збирається на берегах річок та озер, співає пісні, запускає паперові літачки, танцює та запускає вогні.
День Cвятого Миколая припадає на 6 грудня. В цей день діти отримують подарунки від Cвятого Миколая, який часто представляється як чоловік із білою бородою.