Пульс націй. Єгипет

Mrhban! kayf halika? Усім привіт, ви слухаєте програму “Пульс націй”, мене звати Дар`я і сьогодні ми вирушаємо у Єгипет.

Єгипет — країна з багатою історією, культурою та нерозгаданими таємницями. Готові стати дослідниками не лише пірамід і готелів олінклюзів? Тоді вирушаємо!

Для прискорення акліматизації йдемо знайомитися з традиційною єгипетською кухнею. Її особливістю є майже повна відсутність м’яса у стравах. Його з успіхом замінюють бобові: сочевиця, горох та квасоля.

Так як Єгипет — це мусульманська країна, тут рідко п’ють алкогольні напої. Популярном є сахлаб — гарячий напій на основі коріння орхідеї. Його підсолоджують і прикрашають горіхами, кокосом або корицею.

Жінки Стародавнього Єгипту використовували косметику тільки на масляній основі, бо вона допомагала захистити шкіру від сонця. Також косметика, в складі якої є масло, освіжає, зволожує і дарує шкірі сяйво.

З повними пакетами масел поспішаємо на святкування традиційного єгипетського свята Шам-ель-Нессі́м, буквально «нюхаюти повітря» або «дихати повітрям». Це свято походить ще з 2700 року до нашої ери і святкується у день весняного рівнодення. В цей день люди йдуть на природу та споживають солену рибу, салат і цибулю, як тисячі років тому.